Banka Celje: Bruto dobit potonula 62%

Bez autora
Aug 24 2011

Banka Celje je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila 3,4 milijuna eura bruto dobit, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja pad od čak 62 posto. Banka je tada zabilježila skoro 9 milijuna eura dobiti prije oporezivanja. Na poslovanje spomenute slovenske banke utjecali su otpisi i rezervacije koji su se na godišnjoj razini povećali za 10,8 posto na ukupno 13,6 milijuna eura. Koeficijent kapitalne adekvatnosti u prvom je polugodištu 2011. iznosio 14,66 posto, a koeficijent temeljnog kapitala 10,96 posto. Podsjetmo, najveći vlasnik banke je NLB koji svoj udio od skoro 41 posto pokušava prodati u okviru zadane strategije.

Banka Celje: Bruto dobit potonula 62%Banka Celje je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila 3,4 milijuna eura bruto dobit, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja pad od čak 62 posto. Banka je tada zabilježila skoro 9 milijuna eura dobiti prije oporezivanja.

Na poslovanje spomenute slovenske banke utjecali su otpisi i rezervacije koji su se na godišnjoj razini povećali za 10,8 posto na ukupno 13,6 milijuna eura.

Koeficijent kapitalne adekvatnosti u prvom je polugodištu 2011. iznosio 14,66 posto, a koeficijent temeljnog kapitala 10,96 posto. Podsjetmo, najveći vlasnik banke je NLB koji svoj udio od skoro 41 posto pokušava prodati u okviru zadane strategije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik